Rel over Grote Paul

Het ziet ernaar uit dat de Grote Paul, de naar Paul Huf vernoemde fotografieprijs, dit jaar niet wordt uitgereikt. Volgens PhotoQ weigert winnaar Joost van den Broek de prijs in ontvangst te nemen. Steen des aanstoots is dat imago en naamsbekendheid een cruciale rol spelen bij het bepalen van de rangorde. In de bewoordingen van Jan van Buuren, de drijvende kracht achter de Grote Paul: ‘Het is een bekendheids-, niet een kwaliteitsmeting. Wie in het afgelopen jaar het meeste exposure heeft gehaald, wint.” Facebook vervult daarbij meer en meer een sleutelfunctie. Zodoende wordt Van den Broek op de voet gevolgd door populaire fotografen uit het amateur- en semiprofcircuit, zoals Bianca van der Werf. Gevestigde, door Van den Broek bewonderde grootheden zoals Carl De Keyzer eindigen (soms veel) lager. En dat vindt de nipte winnaar, wederom blijkens PhotoQ, een belediging van de fotografie. Eerder sleepten onder anderen Erwin Olaf, Rineke Dijkstra en Govert de Roos de Grote Paul in de wacht.

Lees ook:De wereld op z’n kop in Breda
Lees ook:De OdysSea van Carl De Keyzer
Lees ook:‘Grote Paul’ bekend: Govert de Roos
Lees ook:Nederlanders in prijzen bij fotowedstrijden
Lees ook:Foam Paul Huf Award voor Daniel Gordon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.