Amsterdam Vertelt, in woord én in beeld

Kunst en literatuur krijgen vaak het verwijt elitair te zijn. Om dergelijke kritiek de pas af te snijden, gaan fotografiemuseum Foam en de Openbare Bibliotheek Amsterdam – niet voor het eerst overigens – letterlijk de wijken in onder de noemer Amsterdam Vertelt. Een tweejarig project waarin buurtbewoners onder begeleiding van professionele fotografen en schrijvers samen aan de slag gaan met verhalen in woord én in beeld. Ook fotografie kan namelijk een manier zijn om een verhaal te vertellen. En zo’n project kan natuurlijk bevorderlijk zijn voor de sociale samenhang in de wijk.

Na de aftrap in de Centrale Bibliotheek doen het project en de tentoonstelling OBA & Foam: Lezen van Beeld de vestigingen in Reigersbos, Banne, Slotermeer en Buitenveldert aan. Klik op het logo voor meer informatie.

Lees ook:Leg je eigen buurt vast!
Lees ook:Flickr Op in Foam
Lees ook:Foam Paul Huf Award 2013 voor Onorato & Krebs
Lees ook:Abstracte fotografie in Foam [met wereldprimeur]
Lees ook:Fashion &Foam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.