Gratis online cursus ‘Fotoliegen’

Een foto liegt niet, luidt het gezegde. Maar al lang voor het Photoshop-tijdperk wisten we wel beter. Tegenwoordig is iedere modefoto bij voorbaat verdacht, en zelfs persfoto’s zijn niet boven verdenking verheven.

Studio-opname van kamperend gezin, 1967. Nationaal Archief / Spaarnestad Photo / Henk Hilterman

Om te laten zien dat iedere foto eigenlijk altijd een beetje liegt, al is het maar door de keuze van het standpunt of een bepaalde kadrering, organiseert ‘fotosoof’ Else Kramer in samenwerking met het Nationaal Archief een online cursus Fotoliegen. Vanaf 26 januari ontvang je drie weken lang wekelijks een opdracht rond dit thema. Een selectie van de cursusopdrachten zal te zien zijn tijdens de expositie Blikvangers, vanaf 20 februari in het Nationaal Archief in Den Haag. Iedereen met een camera of smartphone en een gezonde dosis nieuwsgierigheid is welkom. Meedoen is gratis, en je kunt je hier opgeven.

Lees ook:Fotoweek vandaag van start
Lees ook:Blikvangers: de grootste fotocollectie van Nederland
Lees ook:Nationaal Archief digitaliseert beelden
Lees ook:Blikvangers gaan de straat op
Lees ook:In memoriam Dolf Toussaint

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.