Fotograferen in extreme kou

 

Workshop... na één ervaring

Expeditiefotografen Paul en Jan Fokke trokken vier weken over de Groenlandse ijskap. Tijdens hun barre tocht met extreme omstandigheden (bijvoorbeeld 4 dagen ingesneeuwd bij -40°C) maakten zij spectaculaire foto’s.

 

Paul en Jan Fokke komen bij Calumet vertellen over hun ontwikkeling als fotograaf, hun passie en hoe ver zij gaan om met de meest optimale beelden thuis te komen. Want: Wat gaat aan zo’n expeditie vooraf? Welke voorbereidingen moet je treffen om zeker te weten dat je op je materiaal kunt vertrouwen onder extreem moeilijke omstandigheden? Hoe graag wil je die foto maken? Trek je bijvoorbeeld je handschoenen uit, met kans op zwarte, bevroren vingers?

Vanuit het standpunt van de fotograaf komen een aantal cruciale onderwerpen aan bod: camera, vocht en kou maar ook fototechnieken en compositie, persoonlijke uitrusting en verzorging, veiligheid en de grens van het haalbare. Openhartig delen Paul en Jan Fokke hun ervaringen en kennis en vertellen hun tips en trucs.

Ben jij ook niet bang voor een beetje kou en geïnteresseerd in een goed verhaal? Stuur dan een mail naar [email protected] en geef je op voor deze seminar.
Datum: Zaterdag 31 januari Locatie: Calumet Amsterdam Duur: 1 dag 10:00–16:00 uur Kosten: € 79,00 p.p.  Aanmelden: hier

Overigens is er wel iets op de prestatie van de heren af te dingen. Een bekende buitensporter meldt mij: “Tja, ik moet je eerlijk bekennen dat ik een beetje moet lachen om deze twee jongens die zichzelf expeditiefotograaf noemen en bij de eerste en enige expeditie die zij gedaan hebben, nauwelijks halverwege afhaakten maar dat achteraf opblazen tot grootse avonturen. In dezelfde tijd dat zij op Groenland zaten en in hun ‘storm’ vastzaten, liepen wij ook over Groenland rond. Vervolgens heeft een van hen bij mij de outdoor fotoworkshop gevolgd en rara nu komt hij ineens met dit idee…” Kortom, het is misschien een interessante dag, maar echt ervaren kunnen de heren zich niet noemen…

Lees ook:Calumetfocus verschenen
Lees ook:Uit het archief van Rogier Fokke
Lees ook:Canon steunt onderzoek naar ijsberen
Lees ook:Calumet Nederland in business als vanouds
Lees ook:Chocolade-expeditie (1951)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.