Beekse Bergen: schrijven met licht

Schrijven met licht

Fotograferen is schrijven met licht. Zeker in het digitale tijdperk is dat meer dan waar. De cursisten van mijn workshops in de Beekse Bergen krijgen ook vaak de gelegenheid om een kijkje achter de schermen te nemen, onder meer in het nachtverblijf van de apen. We zijn daar dan vroeg, de dieren slapen nog en publiek is er nog niet. Jawel, tijdens een workshop Beekse Bergen slapen we ook in het park.

“Is het hier niet veel te donker?”, vragen de cursisten bezorgd. Nee, dat is de les van dit moment. Camera op statief of op de tafel. Waar meet je licht? Kijk eens naar het histogram. Gebruik de zelfontspanner. Maak een mooie compositie – nee, niet die persoon in het midden.

Heerlijk, zo’n fotoworkshop. “Daarna kijk je blijvend anders door je zoeker”, zei een deelnemer ooit. Laat dat nu net mijn bedoeling zijn! Kijk op de site van de Beekse Bergen.

Lees ook:Watervallen fotograferen
Lees ook:Afrika in Hilvarenbeek
Lees ook:Compositie: leer kijken!
Lees ook:Natuurfototentoonstelling in Beekse Bergen
Lees ook:Spiegelreflex of compact?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.