A Passion for TASCHEN

Sharon Stone, Anjelica Huston en Diane Lane. Fotografie: Annie Leibovitz

Onder liefhebbers van kunst- en fotoboeken is uitgeverij TASCHEN een begrip. TASCHEN levert al decennialang fraai uitgevoerde boeken met werk van topkunstenaars (zoals Annie Leibovitz, Helmut Newton, Sebastião Salgado en onlangs nog Peter Lindbergh) voor een betaalbare prijs. Iets waar oprichter Benedikt Taschen vorig jaar de Photographic Publishing Award voor werd toegekend door The Royal Photographic Society.

Mede in het kader van de internationale kunstbeurs TEFAF is er van 5 maart tot en met 4 juni een tentoonstelling aan deze spraakmakende uitgeverij gewijd in Museum aan het Vrijthof in Maastricht.De expositie is opgebouwd rond de collectie van een van ‘s werelds grootste TASCHEN-verzamelaars. Met bestsellers, speciale edities en originele foto’s, tot zelfs de door toonaangevende ontwerpers ontworpen boekenstandaarden aan toe. De meer pikante titels uit het assortiment, óók iets waar TASCHEN z’n reputatie aan te danken heeft,  zijn te zien in een speciale XXX-ruimte, en er is ook een ruimte waar de bezoeker de boeken wél mag aanraken en doorbladeren. Museum aan het Vrijthof is van dinsdag t/m zondag geopend van 10 tot half 6.

Lees ook:Koopjesfestijn voor fotoboekenfans
Lees ook:TASCHEN houdt fotoboeken-uitverkoop
Lees ook:Marie Cécile Thijs – Lust for Light
Lees ook:Binnenkort verschijnt nieuw fotoboek Annie Leibovitz
Lees ook:Fotowedstrijd Magisch Maastricht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.