Nieuwe fotoboekenuitgever op non-profitbasis

Gisteren hadden we het over de malaise in (fotoboeken)uitgeversland, en vandaag blijkt de wereld alweer een nieuwe uitgeverij op het gebied van fotografie en visuele kunst rijker. Contentement is het geesteskind van Welmer Keesmaat, die eerder hoge ogen gooide in de kunstwereld met Yvi Magazine. Contentement wil zowel boeken als tijdschriften (waaronder Yvi Magazine) uitgeven, en laat meteen zien dat men het experiment niet schuwt. Zo moeten naast soloprojecten ook groepsproducties het licht zien in verschillende vormen, en dit allemaal op non-profitbasis. Contentement zal, in de woorden van de oprichter, méér dan een uitgeverij zijn.

Om de daad bij het woord te voegen, wordt meteen afgetrapt met een tweetal publicaties: IMG_ van Johan Nieuwenhuize en He Who Wants Fire Must Be Able to Bear the Smoke van Keesmaat zelf. Een beetje leven in de brouwerij is altijd welkom, net als mensen die iets niet/niet alleen maar voor het geld doen, dus proficiat en succes!

Lees ook:Yvi Magazine in teken van bevrijding
Lees ook:Johan van der Keuken, filmer en fotograaf
Lees ook:A Passion for TASCHEN
Lees ook:‘Pretty Much Everything’
Lees ook:HEGOPHOTO Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.