Bitter Chocolate Stories

Chocolade is een product met een bijsmaakje. Nog niet zo heel lang geleden werd veel cacao op een soortement slavenplantages geproduceerd. En hoewel consumenten zich daar tegenwoordig beter van bewust zijn en de verantwoorde keurmerken over elkaar heen buitelen, behoren alle misstanden helaas nog lang niet tot het verleden.

In het boek Bitter Chocolate Stories heeft fotografe Joana Choumali uit Ivoorkust een aantal voormalige kindarbeiders op dergelijke plantages geportretteerd. Hun verhalen werden opgetekend door journalist Marijn Heemskerk, en er staan ook dronefoto’s van zulke plantages bij. Het boek is verschenen met steun van chocolademerk Tony’s Chocolonely, dat naar 100% slaafvrije chocola streeft. Het boek kost € 29,50. Er is ook een expositie in de Beurs van Berlage in Amsterdam (t/m 22 november). Hier vind je meer informatie

Lees ook:Frank Penders – StadsGezichten
Lees ook:Lydia Panas – The Mark of Abel
Lees ook:Thijs Heslenfeld in Theater Spant!
Lees ook:West Side Stories viert driejarig bestaan
Lees ook:Thomas Schlijper – I am Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.