Luchtspoor Rotterdam – Otto Snoek

Net als de metro ging het spoor in Rotterdam grotendeels ondergronds, met als laatste huzarenstukje de lightrailverbinding met Den Haag die in de plaats kwam van de oude Hofpleinlijn. Het oude Luchtspoor was al eerder gesneuveld voor de komst van nieuwe ondergrondse spoorlijnen, zoals bij station Blaak. Rotterdams stadsfotograaf in hart en nieren Otto Snoek legde de overbodig geworden spoorbruggen vast voordat ze voorgoed het veld ruimden, in de jaren negentig van de vorige eeuw. Deze foto’s zijn nu in boekvorm verschenen bij Van Zoetendaal Publishers, met meer dan honderd panoramafoto’s in duotoon. De prijs van Luchtspoor Rotterdam bedraagt 27 euro en de oplage 600 exemplaren, dus als je belangstelling hebt, wacht niet te lang met de aanschaf van dit collector’s item met nostalgisch cachet.

Lees ook:Henri Berssenbrugge: Rotterdam een eeuw geleden
Lees ook:Nederland op de kaart anno 1972
Lees ook:Koninklijk Fotoalbum in boekvorm
Lees ook:Johan van der Keuken – Wij zijn 17
Lees ook:Fotografisch drieluik in Foam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.