Martin Roemers – Metropolis

Kolkata (Calcutta), India, 2008. © Martin Roemers

Als Rotterdammer of Amsterdammer denk je soms dat je in een wereldstad woont, en in zekere zin is dat ook zo natuurlijk. Maar vergeleken met een stad als Londen of New York is het qua omvang en bevolkingsaantal klein bier. Voor de écht grote steden moet je het vaak nog verder zoeken. Martin Roemers nam zijn camera mee naar 22 megasteden met meer dan tien miljoen inwoners, verspreid over vijf continenten. Tokio, Delhi, Buenos Aires, Shanghai… Martin Roemers zocht ze de afgelopen jaren bijna allemaal op. Met in het achterhoofd het feit dat anno nu één op de acht mensen in zo’n megastad woont. En dat zullen er in de toekomst alleen nog maar meer worden…

Het resultaat, toepasselijk Metropolis geheten, is van 12 december tot 6 maart te zien in Huis Marseille in de minimetropool Amsterdam. De serie werd onlangs bekroond met de LensCulture Street Photography Award. Bij de tentoonstelling verschijnt ook een gelijknamig boek (uitgeverij Hatje Cantz, 144 pagina’s, 60 euro), dat in de museumwinkel verkrijgbaar zal zijn. Het fotomuseum aan de Keizersgracht is van dinsdag t/m zondag geopend van 11 tot 6.

Lees ook:Dana Lixenberg – Imperial Courts, 1993-2015
Lees ook:Guido Guidi – Veramente
Lees ook:Chrystel Lebas – Regarding Nature
Lees ook:In de Geest van de Natuur
Lees ook:Esko Männikkö – Time Flies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.