Before They Pass Away – De verhalen achter de foto’s

Win een gratis exemplaar van dit kijkje in Jimmy Nelsons keuken

Soms zou je willen dat je kon meekijken over de schouder van de fotograaf… Zeker bij een fotoboek als Before They Pass Away: Jimmy Nelsons fascinerende beeldverslag van een ontdekkingsreis langs met uitsterven bedreigde culturen over de hele wereld.

Soms kan dat ook, al dan niet via de ogen van een ander. De Belgische fotografe Hannelore Vandenbussche vergezelde Jimmy Nelson op zijn reizen als diens assistent, jarenlang. In Before They Pass Away. De verhalen achter de foto’s doet ze verslag van haar belevenissen. Zowel een persoonlijke ontdekkingsreis als een leerzame making-of. Want ‘een foto zegt meer dan duizend woorden, maar vertelt niet altijd alles’, aldus Hannelore zelf. Dat geldt zeker voor dergelijke foto’s uit alle windstreken, die letterlijk niet van de ene dag op de andere ontstaan. Uiteraard is dit ‘kijkje achter de schermen’ (ruim 300 pagina’s) rijk geïllustreerd.

Before They Pass Away. De verhalen achter de foto’s is verschenen bij Keff & Dessing Publishing (van Floortje Dessing, genoegzaam bekend) in samenwerking met Uitgeverij Brandt en kost € 28,50. Een deel daarvan gaat naar het Wereld Natuur Fonds. Wij mogen van de uitgevers DRIE exemplaren weggeven, voor noppes! Interesse? Stuur een zelfgemaakte foto van iets (voorwerp/verschijnsel/om het even wat) dat eveneens op het punt staat om uit te sterven of te verdwijnen naar [email protected] o.v.v. ‘Before They Pass Away’, met je naam en adres. De ‘jury’ kijkt deze keer minstens evenzeer naar originaliteit als naar technische kwaliteit. Uiteraard worden de foto’s niet voor andere doeleinden gebruikt, dus liever geen kamerbrede watermerken. Je kunt tot 20 december inzenden.

Lees ook:De winnaars van de Before They Pass Away-winactie
Lees ook:Jimmy Nelson: Jimmy’s VIP
Lees ook:Jimmy Nelson signeert eigen boek in Breda
Lees ook:Jimmy Nelson – ONLY NEW
Lees ook:Dutch Doc Award 2014 voor Hornstra/Van Bruggen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.