Taco Anema – Portretten van Nederlandse Besturen

Met de Europese Verkiezingen achter de knopen hebben we ons portie bestuur wel weer gehad… Je zou bijna vergeten dat de term ‘bestuur’ veel meer omvat dan de apparatsjiks in Brussel, Den Haag en de provincie en gemeente waarin je woont.

Foto: Taco Anema. Oorlogsgravenstichting
Den Haag, 2011.

Binnenkort zijn in Huis Marseille 85 groepsportretten van Taco Anema te zien, die daarmee aansluiting zoekt bij een zeventiende-eeuwse schildertraditie (denk bijvoorbeeld aan Rembrandt). Met deze portretten van bestuursorganen van allerlei signatuur (van de Anne Frank Stichting tot de Stichting Voice of Afghan Women) probeert Anema ook het typisch Hollandse poldermodel in beeld te brengen. De expositie draagt dan ook niet voor niets de titel Het Overleg.

Het Overleg. Portretten van Nederlandse Besturen is van 14 juni tot 7 september te zien in Huis Marseille aan de Amsterdamse Keizersgracht. Een begeleidende film brengt zowel het maak- als het vergaderproces in beeld. Tegelijkertijd zal ook het boek Taco Anema: Overleg. Nederland bestuurt zichzelf verschijnen bij uitgeverij naio10 (€ 49,50). Huis Marseille is van dinsdag t/m zondag geopend van 11 tot 6.

Lees ook:Gratis op de foto in Huis Marseille | Amsterdam
Lees ook:Guido Guidi – Veramente
Lees ook:Andres Serrano – Revealing Reality
Lees ook:Gallery Talks in Huis Marseille
Lees ook:Analoog fotolab van ondergang gered

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.