Jacob Olie: De stad uit (nieuwe uitgave)

Weesperstraat in Diemerbrug (februari 1895)

Jacob Olie, na meer dan een eeuw nog altijd de beste Amsterdamse fotograaf, heeft in twee periodes intensief gefotografeerd. Eerst tussen 1860 en 1864, voornamelijk dicht bij huis, omdat de toenmalige omslachtige techniek het nodig maakte een donkere kamer uitrusting dicht bij de hand te hebben. In 1890, nadat hij was gepensioneerd als directeur van de Ambachtsschool, begon hij aan een tweede leven als gepassioneerd fotograaf.
Gretig documenteerde hij de veranderingen in Amsterdam, de nieuwe architectuur, de moderne infrastructuur en de toenemende drukte op straat. Een belangrijk deel van deze foto’s is opgenomen in de tweedelige uitgave Jacob Olie: De mooiste foto’s van Amsterdam 1860-1905. Minder bekend is dat Olie ook veel buiten de hoofdstad heeft gefotografeerd. De foto’s in deze nieuwe uitgave heeft Olie gemaakt op reisjes en uitstapjes, te voet, en per trein, in Nederland.

Auteur J. Olie
Aantal pagina’s 176
Uitgever Verbeelding, Uitgeverij De
Afmetingen 230 x 178 x 20
Gewicht 645 gr
ISBN/ISBN13 9789078909095

PRIJS EUR 29,50

Lees ook:Fotografische tijdreis op Amsterdam 1900
Lees ook:Fotoweek 2015 gaat de straat op
Lees ook:Nieuw boek: Creatief vogels fotograferen
Lees ook:Jacob Riis – The Other Half
Lees ook:Philip Mechanicus. Fotograaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.