FOTOblogMOMENT [2]

© WL | Belichting: 20 seconden.

Een wijnkelder, ergens in de streek Champagne-Ardenne in Frankrijk. Lekker koel, hoog zomer, maar ook lekker donker. Het statief mocht mee. Want dat er lange sluitertijden nodig zouden zijn, dan begreep ik wel.

Deze foto is in een beroemde kelder – maar ik ben niet zo’n ‘drinker’ en heb de namen van de vele wijnkelders die ik bezocht niet genoteerd en al helemaal niet onthouden. Ik vond het wel een hele mooie kelder, netjes uitgelicht. Met de Canon 10D koos ik voor f/8.0, omdat ik voldoende scherp wilde hebben. Het leverde wel een lange sluitertijd op: 20 volle seconden. Geen enkel probleem met statief en zelfontspanner. Of wellicht met het vooraf opklappen van de spiegel: dat weet ik niet meer. Beide methoden voldoen.

Lees ook:Scherpte… op de juiste plek
Lees ook:Statief onmisbaar accessoire
Lees ook:Tip van de week: freeze!
Lees ook:Telefoonfoto’s: serieus?
Lees ook:Reportagefoto 14: zie sterretjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.