Nieuwe MacBook Pro niet zo geniaal voor fotografen

E en geniale touch, zo omschrijft Apple bescheiden de nieuwe MacBook Pro-laptopmodellen. Alleen… als je de specificaties bekijkt, vind je wel twee of vier Thunderbolt-poorten, maar géén reguliere USB-aansluitingen. Ook de SD-geheugenkaartlezer is gesneuveld op de tekentafel. Nu kun je natuurlijk losse kaartlezers en verloopstekkers meezeulen, maar die kosten geld en ruimte. In een reactie verdedigt Apple deze maatregel door te zeggen dat niet iedere fotograaf SD-kaarten gebruikt en dat je bestanden ook draadloos kunt overzetten. Klopt allemaal als een seriële bus, maar vergeleken met SD is CompactFlash een nichemarkt, en aan draadloos overzetten kleven diverse nadelen (snelheid, stroomverbruik, veiligheid…). En een portable back-upschijf – moet die ook draadloos..? Kortom: géén geniale touch als je fotograaf bent. Dat blijkt ook wel doordat Apple tijdelijk de prijs van diverse verloopkabeltjes heeft verlaagd.

Lees ook:CompactFlash sneller en degelijker dan ooit
Lees ook:Nieuwe standaard voor CompactFlash
Lees ook:Geheugenkaart van 256 GB
Lees ook:Photokina-nieuws van Casio en SanDisk
Lees ook:CompactFlash Association tovert nieuwe kaart uit mouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.