Reportagefoto 23: verlaten fabriek

België en de taalgrens: reportage Moto73

Lelijke lucht? Niet mee-fotograferen dan!

In België en bijvoorbeeld ook in Frankrijk gaan ze vaak wat minder zorgvuldig met de leefomgeving om dan wij gewoon zijn. Wrakken in het landschap zijn bij ons uitzondering en dan toch heus tijdelijk, ten zuiden van ons blijft troep soms decennia lang staan. Ik zag in Frankrijk eens een complete autobus, al bijna volledig overwoekerd door de natuur.

In België kwam ik bij toeval, door een omleiding, met mijn motor langs deze verlaten steenfabriek. Hek en prikkeldraad er omheen, maar met een beetje moeite bleek dat niet ‘onneembaar’. Ik zoek in zo’n geval (lelijke, witte en nietszeggende lucht) naar een standpunt waarbij ik de lucht niet of liever nog nauwelijks in beeld krijg. Op deze foto vond ik dat. De gebakken spullen op de voorgrond, vanuit de rechterhoek. Het gebouw sluit het, licht in de onscherpte, links af.

Canon 10D, EF50mm f/1.4 USM, 1/160s mjet f/5, ISO 100.

Lees ook:Reportagefoto 27: standpunt
Lees ook:Reportagefoto 19: België en de taalgrens
Lees ook:Reportagefoto 13: liever geen lucht
Lees ook:Loire 24: Nogmaals de verhoudingen
Lees ook:FOTOmoment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.