FOTOblogMOMENT [1]: nieuwe rubriek. Doe mee!

© WL | Paard

Onder de naam FOTOblogMOMENT ga ik u in de komende periode met enige reglmaat foto’s voorstellen uit mijn archief. Foto’s met een verhaal, of foto’s die om een bepaalde reden bijzonder zijn. Dat wil zeggen: dat ik die foto’s bijzonder vind. Voel je vrij erop te reageren!

Maar: ik wil het niet beperken tot mijn fotoarchief alleen. Ik wil graag alle lezers van deze fotoblog in staat stellen foto’s in te sturen, die ik dan van commentaar zal voorzien. Voorlopig één foto per lezer, in te sturen naar dit adres. Afmetingen: max. 1024 pixels breed of hoog, max. 1 Mb. Vermeld in het onderwerp: FOTOblogMOMENT.

Ik kijk naar jullie foto’s uit!

Deze foto is gemaakt in het meest oostelijke puntje van Oostenrijk, met een Canon 10D en daarom een 20 mm lens (1/60s f/18, ISO 100). Ik was van plan de gebouwen vast te leggen, mooi afstekend tegen de steeds donker wordende lucht. Er zou een enorme regenbui volgen.

In een ooghoek zag ik iets bewegen. Ik haalde even mijn gezicht achter de camera vandaan en zag een schimmel. Ik besloot te wachten: je weet maar nooit. En soms zit het mee, soms zit het tegen. Nu ging het goed: het paard stak precies over op de plek waar ik het wilde. Zo ontstaat er toch een aparte sfeer: die gebouwen, met de kerk natuurlijk, de donkere lucht en het witte paard.

Lees ook:Paardrijden in Zuid-Afrika
Lees ook:Verbaasde meeuw voor mijn raam!
Lees ook:Reportagefoto 13: liever geen lucht
Lees ook:Dromerige blik … onverwachts vastleggen
Lees ook:Reportagefoto 17: meisjes en paarden

2 reacties op “FOTOblogMOMENT [1]: nieuwe rubriek. Doe mee!

 1. Jesse van Kalmthout

  Je zegt het zelf: het is de sfeer die deze foto zo mooi maakt. Zonder de combinatie van de huizen met de donkere lucht en het witte paard zou de foto hoogstwaarschijnlijk in jouw eigen prullenbak zijn beland. Maar dit is het tegendeel; de foto is prachtig zo.

  Als ik dan toch iets te mekkeren zou moeten hebben; je had de horizon even recht kunnen trekken. Zo staat het plaatje wel een tikkie scheef.

  Groeten, Jesse
  p.s. zal een foto insturen!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.