15 stops grijsfilter in Irix Edge-serie

Nu het water weer is gaan stromen, kunnen liefhebbers van lange belichtingstijden hun grijsfilters weer uit de kast halen. Lenzenfabrikant Irix brengt binnenkort een ND32000 filter uit, dat maar liefst 15 stops licht tegenhoudt. Daarmee bevindt dit filter zich in dezelfde klasse als de befaamde LEE Super Stopper. Een normale belichtingstijd van 1/1000 seconde wordt met dit filter voor je objectief een halve minuut! Het met een nanocoating beschermde filter gaat 159 euro kosten – helaas weten we nog niet voor welke filtermaat.

Lees ook:Canon lanceert vernieuwde supertelezoom
Lees ook:Ultralange belichtingstijden met ISO 6
Lees ook:Zonnekap, óók handig als het regent
Lees ook:Nieuwe groothoeklens in XEEN-lijn
Lees ook:Zoomobjectief 18 – 200 Nikkor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.