Snelle externe SSD van Samsung

Ook bij mobiele opslagmedia verdringt de Solid State Drive (SSD) de traditionele harde schijf. Een SSD is compacter, lichter, steviger en niet in de laatste plaats veel sneller. Bij Samsung volgt de Portable SSD T5 de T3 op. Grootste verschil met z’n voorganger is dat de T5 nog sneller is geworden, mede dankzij USB 3.1. Dit maakt overdrachtssnelheden tot 540 MB per seconde mogelijk. Behalve een kabel met USB-C-aansluiting zit er ook een kabel met conventionele USB-plug bij. Fysiek zijn er nauwelijks verschillen met het eerdere model – het gewicht bedraagt net iets meer dan 50 gram. Vanaf heden verkrijgbaar met opslagcapaciteiten van 250 GB tot 2 TB; het goedkoopste model moet net onder de 150 euro opbrengen.

Lees ook:Twee nieuwe Sony Alpha-spiegelreflexen
Lees ook:Snelle dataopslag en -transport van SanDisk
Lees ook:Fujifilm X-A10 nieuwe instapper in X-serie
Lees ook:Metz boort nieuwe markten aan
Lees ook:Nikon D610: sneller en stiller dan D600

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.