Geheugenkaartfabrikant Lexar in etalage

De  stagnatie op de fotomarkt laat ook de leveranciers van ‘randapparatuur’ niet ongemoeid. Eigenaar Micron laat weten dat het afscheid neemt van het merk Lexar, bekend van onder meer geheugenkaarten en USB-sticks. Door de grote concurrentie en de verminderde vraag staan de marges daar natuurlijk enorm onder druk. Of dit het einde betekent van Lexar is nog onzeker; naar eigen zeggen is Micron op zoek naar een nieuwe eigenaar. Het zou dus kunnen dat het merk blijft bestaan, zoals SanDisk dat enige tijd terug is overgenomen door Western Digital. Micron benadrukt dat huidige gebruikers van Lexar-producten kunnen blijven rekenen op ondersteuning.

Lees ook:Supersnelle SD-kaart van SanDisk – Canon ringflitser
Lees ook:Klein kaartje wordt stuk sneller
Lees ook:Adobe Camera Raw krijgt weer een update
Lees ook:Tip 21|500 Niet elk objectief ‘past’
Lees ook:Tip van de week: geheugen opfrissen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.