Firmware-updates voor Metz- en Nissin-flitsers

Firmware-updates zijn het ‘tovermiddel’ om je apparatuur bij de tijd te houden. Dat geldt niet alleen voor digitale camera’s, maar ook steeds vaker voor objectieven (denk aan de Tamron TAP-in Console) en zelfs flitsers. Metz heeft firmware-updates uitgebracht voor onder andere de mecablitz M400, die bij het Fujifilm-model onder meer draadloze TTL-sturing en hi-speed synchronisatie bij daarvoor geschikte camerabody’s (zoals de X-T2 en volgens mij ook de X-T20) toevoegt. Een slimme zet, want de X-systeemcamera’s doen het laatste jaren erg goed op de markt. Aardig van Metz is dat ze hun firmware-updatesysteem via de USB-poort gelijk Apple-compatibel hebben gemaakt.

Ook flitserfabrikant Nissin heeft vergelijkbare firmware-updates uitgebracht.

Lees ook:Firmware-updates voor filmers
Lees ook:Randnieuws van de week
Lees ook:Firmware-updates voor Nikon-spiegelreflexen
Lees ook:Miniflitser van Metz krijgt update
Lees ook:Nieuwe firmware voor drie Canon camera’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.