Apple vernieuwt bijna hele productlijn

Apple heeft zowat z’n hele computerlijn vernieuwd, met nieuwe modellen iMac, nieuwe laptops en een nieuwe iPad Pro die behalve over een nog beter scherm over dezelfde cameraconfiguratie als de iPhone 7 beschikt. Er komt ook een nieuw besturingssysteem: iOS 11. Ook van het reguliere MacOS komt dit najaar een nieuwe versie uit: High Sierra. Die moet onder meer efficiënter en sneller omgaan met bestanden en mappen, en dat is geen overbodige luxe aangezien de nieuwe iMac-modellen het op een enkele uitzondering na nog steeds moeten doen met maximaal 1 TB. Wel is de andere hardware flink geüpgraded met snellere processoren, snellere aansluitingen en verbeterde (Retina-) schermen. De iMacs hebben gelukkig nog gewoon een SD-kaartsleuf, en de prijzen zijn over de hele linie een stukje gezakt. Wie echt het neusje van de zalm wil hebben, moet wachten tot eind dit jaar de extra krachtige iMac Pro verschijnt.

Lees ook:Nieuwe iMacs: Retina-scherm (bijna) standaard
Lees ook:Apple iMac Pro: heel veel computer voor heel veel geld
Lees ook:Nieuwe MacBooks en iPads heilige graal voor fotografen?
Lees ook:Zwart-witte Piet en iMac met 5K Retina-scherm
Lees ook:Tip van de week: het ene scherm is het andere niet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.