Profoto B1X: meer flitsen per accu en sterker instellicht

Liefhebbers van de betere studioflitser die ook mee naar buiten kan, kunnen hun hart ophalen aan de nieuwe Profoto B1X. Deze opvolger van de populaire B1 biedt niet alleen meer accucapaciteit, maar ook een beduidend sterker instellicht (24 watt led, vergelijkbaar met 130 watt halogeen), zodat je ook bij daglicht kunt zien hoe het licht valt. De maximale lichtopbrengst bedraagt 500 wattseconde, regelbaar over 9 stops, en uit één lading haal je ruim 300 flitsen. Daarnaast beschik je over draadloze TTL-functionaliteit, korte-tijdensynchro en een ultrakorte flitsduur om bewegingen te bevriezen. Goedkoop is dit moois natuurlijk niet: voor een setje met twee flitsers plus toebehoren betaal je zo’n 3750 euro, en dat is zonder lichtvormers en statieven.

Lees ook:Krachtige studioflitser voor buiten de studio
Lees ook:‘De kleinste studioflitser ter wereld’
Lees ook:Rollei lanceert flitssysteem voor Canon én Nikon
Lees ook:Metz M400: meer mogelijkheden in kleiner jasje
Lees ook:Tip van de week: freeze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.