Sony komt met snelste SD-kaart ter wereld

Volgens Sony is hun nieuwste SF-G-geheugenkaart de snelste SD-kaart ter wereld. De kaart voldoet aan de UHS-II-specificatie en is verkrijgbaar in 32, 64 of 128 GB. De maximale leessnelheid zou 300 MB per seconde bedragen, en de schrijfsnelheid ligt nauwelijks lager. Ook de betrouwbaarheid moet aan hoge eisen voldoen. Voor noodgevallen kun je gratis Image rescue software downloaden. Een bijbehorende geheugenkaartlezer, de MRW-S1, moet ervoor zorgen dat ook het overzetten van bestanden naar de computer in sneltreinvaart verloopt. De nieuwe kaarten moeten in maart op de markt komen, en de kaartlezer in april.

Lees ook:Ultrasnelle SD-kaart in maatje meer
Lees ook:Nieuwe MacBook Pro niet zo geniaal voor fotografen
Lees ook:Ook Toshiba gaat draadloos
Lees ook:Tip van de week: foto’s overzetten
Lees ook:Tip van de week: zinnige en onzinnige innovaties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.