Rollei lanceert flitssysteem voor Canon én Nikon

Rollei bracht in de jaren zestig de eerste computerflitser uit. Een halve eeuw later komt onder de naam Rollei een geavanceerd flitssysteem op de markt, bestaande uit twee opsteekflitsers en een draadloze zender/ontvanger. De Rollei Flash Unit 56 en 58 beschikken allebei over snufjes zoals TTL-flitsen, een motorische zoomkop en korte-tijden- en tweede-gordijnsynchronisatie. De 58 heeft daarnaast ook een ingebouwde ledlamp als instellicht en een oplaadbare lithium-ion-accu. De Rollei Flash Unit 56 kost 160 euro; de 58 vier tientjes meer. Interessant is dat de flitsers zowel met Canon- als met Nikon-apparatuur kunnen worden gebruikt (dual mode). Met de Rollei Funk kun je de flitser(s)op afstand gebruiken en bedienen, inclusief functies als TTL-flitsen en hi-speed synchro.

Lees ook:‘De kleinste studioflitser ter wereld’
Lees ook:Tip van de Week: plenty energie
Lees ook:Tip van de week: licht in donkere dagen
Lees ook:Lume Cube: veel licht uit een piepklein doosje
Lees ook:Canon’s systeemcamera heet EOS M

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.