Filmen in 4K met je Rolleiflex

Ouderen zoals ikzelf associëren de merknaam Rolleiflex vooral met de legendarische tweeogige spiegelreflexen. Het merk en het bedrijf hebben roerige tijden achter de rug, maar de firma Rollei is weer helemaal terug. In het digitale tijdperk onder andere met deze ’4K Cage’, waarmee je allerlei accessoires zoals een follow focus, lampen en microfoons kunt bevestigen aan je filmende systeemcamera. Uiteraard ontbreken handgreep en statiefaansluiting niet.

De Rolleiflex 4K Cage is geschikt voor de Sony A7-modellen, de Panasonic GH3 en GH4 en de Blackmagic Pocket Cinema Camera. Vanaf eind maart te koop voor een kleine 600 euro. De prominente merknaam ‘Rolleiflex’ zullen we maar als een dichterlijke vrijheid beschouwen, die je geloofwaardigheid uiteraard geen schade berokkenen zal.

Lees ook:Mint maakt blits/z met Rolleiflex-lookalike
Lees ook:Sony A7 II alleen ‘big in Japan’?
Lees ook:Panasonic GF7 haakt aan bij selfietrend
Lees ook:Panasonic GX8: 20 megapixels en méér
Lees ook:Nieuwe Panasonic compacter dan ooit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.