Supersnelle SD-kaart van SanDisk – Canon ringflitser

De snelheidsrace bij geheugenkaarten is nog lang niet ten einde. Met de Extreme Pro SDHC/SDXC UHS-II-serie neemt SanDisk naar eigen zeggen momenteel de koppositie in. De kaart is goed voor schrijfsnelheden tot 250 MB per seconde, en leessnelheden van wel 280 MB/s. Al kunnen nog lang niet alle camera’s daarvan profiteren – de nieuwe Fujifilm X-T1 is een uitzondering. Ook de nieuwe standaard UHS Speed Class 3 voor 4K-video wordt ondersteund. De SanDisk Extreme Pro UHS-II-kaarten worden in april leverbaar, maar kunnen nu al worden besteld via www.sandisk.com. De prijzen variëren tussen de 120 en de 300 euro voor respectievelijk 16 en 64 GB. SanDisk brengt ook een speciale kaartlezer en -schrijver met USB 3.0-aansluiting uit die deze snelheden ondersteunt.

Speciaal voor macrofotografen komt Canon met een nieuwe ringflitser, die gebruikt kan worden met alle EOS-spiegelreflexen. De Macro Ring Lite MR-14EX II is voorzien van twee onafhankelijk instelbare flitsbuizen, en is geschikt voor draadloos gebruik (ook als master-flitser). Een led-instellicht vergemakkelijkt het scherpstellen bij weinig licht. Eind mei verkrijgbaar voor tussen de 700 en 750 euro.

Lees ook:SanDisk lanceert snelste microSD-kaart
Lees ook:Klein kaartje wordt stuk sneller
Lees ook:Slimme flitser en supersnelle geheugenkaart
Lees ook:SanDisk toont prototype 1 TB SD-kaart
Lees ook:MicroSDXC-kaart met macrocapaciteit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.