Snelle dataopslag en -transport van SanDisk

Voor het snel overzetten en makkelijk meenemen van grote hoeveelheden bestanden zoals foto’s en films brengt SanDisk de Extreme Pro USB 3.0 flashdrive uit. Zoals de naam al aangeeft, is deze uitgerust met een USB 3.0-aansluiting, waarmee het overzetten tot wel tientallen malen sneller gaat dan met het wijdverbreide USB 2.0. De behuizing is van aluminium, de opslagcapaciteit bedraagt 128 GB en de prijs 120 euro. Niet bepaald weinig, maar snelle USB-sticks met deze opslagcapaciteit zijn schaars, portable harde schijven zijn groot en goedkoop maar kwetsbaar, en externe Solid State Drives (SSD’s) zie je nog maar weinig.

Voor smartphone- en tabletbezitters die hebben ontdekt dat draadloos niet altijd de snelste weg is, heeft SanDisk de Ultra Dual USB Drive in de aanbieding. Aan de ene kant bevindt zich een micro-USB-plug; aan de andere een gewone USB (2.0) aansluiting voor de computer – slim! Verkrijgbaar van 16 t/m 64 GB vanaf ruim 16 tot een kleine 50 euro.

Lees ook:MicroSDXC-kaart met macrocapaciteit
Lees ook:Supersnelle SD-kaart van SanDisk – Canon ringflitser
Lees ook:Tip van de week: zinnige en onzinnige innovaties
Lees ook:Nieuwe MacBook Pro niet zo geniaal voor fotografen
Lees ook:Mobiele harde schijf met Wi-Fi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.