Sinterklaas trapt af met luxe Leica en Spaans handwerk

Sinterklaas is vroeg dit jaar, en dat geldt niet alleen voor onderzoekers van de VN. Leica brengt in december een zilver/zwarte glossy versie van de D-Lux 6 compactcamera uit, compleet met speciaal leren tasje.

Verder ontvingen we daadwerkelijk bericht uit Spanje, zij het niet van de Sint of zijn Pieten, maar van een bedrijfje in Madrid dat cameratassen die anders dan anders zijn maakt. Default bij permission – de herkomst van de naam is me niet helemaal duidelijk – is gespecialiseerd in handgemaakte producten van materialen zoals canvas en leer met een eigen signatuur. Elke tas draagt z’n eigen serienummer en productiedatum, om deze individualiteit nog verder te onderstrepen. ‘The last traveller’ is een rugzakmodel, en zoals je aan het plaatje kunt zien, zit je met deze rugzak niet snel om ruimte verlegen… Onder andere een analoge Leica spiegelreflex, een Fujifilm X100 en een Lubitel twee-oog plus diverse objectieven vonden onderdak, en dan is er nog plaats voor een statief aan de buitenkant.

‘The last traveller’ kost 222 euro, en je zult ‘m vooralsnog moeten bestellen in het buitenland, wat zelfs in onze geliefde EU niet altijd van een leien dakje gaat. Er staat ook een schoudermodel op stapel, maar daarvan is nog geen prijs bekend.

Lees ook:Leica M10: dunner en draadloos
Lees ook:Fujifilm X-T1: spatwaterdicht, oled-zoeker zonder vertraging
Lees ook:Fujifilm X-T1 heeft soms last van lichtlek
Lees ook:Directklaarfotografie op z’n Leica’s
Lees ook:Recordbedrag voor niet eens zo antieke Leica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.