Metz boort nieuwe markten aan

Het Duitse flitsermerk Metz heeft op de photokina diverse nieuwe productlijnen voorgesteld. Naast flitsers voor hotshoegebruik, bekend onder de naam Mecablitz, levert Metz voortaan studioflitsers onder het label Mecastudio. Metz brengt meteen vier verschillende modellen uit, die bovendien ook verkrijgbaar zijn in kitvorm. De losse flitskoppen moeten 140 euro voor het goedkoopste model tot ruim 400 euro voor het topmodel kosten, terwijl de goedkoopste kit al voor 400 euro over de toonbank gaat.

Omdat er naast steeds meer gefotografeerd ook steeds meer gefilmd wordt, brengt Metz diverse led-verlichtingen op batterijen onder de noemer Mecalight uit. Ten slotte is er ook bij de traditionele reportageflitsers nieuws te melden: de Mecablitz 52 AF-1 digital is de eerste reportageflitser met bediening via een aanraakscherm (net als de Top Line-studioflitsers). Er komen versies voor Canon, Nikon, Olympus/Panasonic/Leica, Pentax en Sony, en de adviesprijs bedraagt 249 euro.

Lees ook:Nieuwe Metz-flitser licht ook je video bij
Lees ook:Mini-systeemflitser van Metz
Lees ook:Nieuw topmodel systeemflitser van Metz
Lees ook:Metz M400: meer mogelijkheden in kleiner jasje
Lees ook:Spatwaterdichte ledverlichting van Metz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.