CompactFlash Association tovert nieuwe kaart uit mouw

Terwijl steeds meer fotografen overstappen op de SD-kaart, komt de CompactFlash Association met een nieuwe standaard: XQD. CompactFlash is het enige geheugenkaartformaat dat de concurrentiestrijd met SD redelijk heeft doorstaan, dankzij de grotere robuustheid, hogere schrijf- en leessnelheid en – in het verlengde daarvan – populariteit bij professionals. Al zie je dat ook meer en meer semiprofessionele camera’s SD-kaarten slikken.

XQD is een beetje een vreemde eend in de bijt: enerzijds groter dan SD, maar weer een maatje kleiner dan CompactFlash. De relatief grote dikte (bijna 4 mm) staat garant voor stevigheid, terwijl de makers ook hoge snelheden (minimaal 125 MB/sec) plus een snelle PCI Express-interface beloven. Begin volgend jaar moet er meer bekend zijn.

Lees ook:Nieuwe standaard voor CompactFlash
Lees ook:Analoog versus digitaal V
Lees ook:Panasonic lanceert nieuwe elitecompactlijn
Lees ook:Professional Imaging 2017 van start
Lees ook:Winterse fotowedstrijden

0 reacties op “CompactFlash Association tovert nieuwe kaart uit mouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.