Live View met een maatje meer

Live View kan soms heel handig zijn, vooral in combinatie met een verstelbaar lcd-scherm. Maar niet iedere camera heeft zo’n verstelbaar scherm, en ook is het beeld vaak te klein om praktisch te zijn. In de fotostudio werkt men vaak met ‘tethering’, waarbij het beeld naar een computermonitor wordt doorgesluisd. Maar ga maar eens op fotosafari met een laptop achter je aan…

Bij Sony denkt men nu de oplossing te hebben gevonden: een externe lcd-monitor met een diameter van 5 inch (12,7 cm). Je schuift de voet in de flitsschoen, waarna het scherm alle kanten op kan worden versteld. Het beeld wordt via de inbegrepen HDMI-kabel doorgestuurd. Het scherm is in combinatie met alle camera’s met een flitsschoen en een HDMI-aansluiting bruikbaar, of daar nu Sony op staat of niet. Voornaamste drempel is de prijs: de CLM-V55 gaat zo’n 400 euro kosten (en je bent uiteraard je flitsschoen kwijt). Het opsteekscherm komt in maart op de markt.

Lees ook:Sony vergeet spiegelreflexfan niet
Lees ook:Fotograferen en filmen tegelijk
Lees ook:Sony’s elitecompact weer helemaal bij de tijd
Lees ook:Nikon D810 volgt D800 én D800E op
Lees ook:Nieuwe Sony Full HD Handycam zorgt voor schokvrije beelden in elke situatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.