Nieuw: Olympus E-450

Bron: Olympus

De Olympus E-450 combineert de kwaliteit van een E-System D-SLR-camera met het gebruiksgemak van een compactcamera. En daarmee haalt de E-450 in iedereen een kunstenaar naar boven. De opvolger van de populaire E-420 zit boordevol handige functies die zelfs beginners stimuleren om creatief te werk te gaan. De drie ingebouwde creatieve filters staan garant voor fraaie effecten en werken eenvoudig met één druk op de knop. Verder is de Live View-weergave op de LCD ideaal bij het bepalen van het opnamekader. Deze nieuwste aanvulling op het Olympus E-System behoort niet alleen tot de kleinste en lichtste modellen die vandaag de dag verkrijgbaar zijn, maar biedt tegelijkertijd alle voordelen van de Four Thirds-standaard tegen een zeer betaalbare prijs. Uiteraard maakt de E-450 optimaal gebruik van alle innovatieve E-System-technologieën van Olympus. Deze camera zal verkrijgbaar zijn vanaf mei 2009.

Een creatieve krachtpatser
De zeer gebruiksvriendelijke Olympus E-450 is een krachtige camera die speciaal is ontwikkeld voor amateurfotografen met een ongebreidelde fantasie. Met de drie creatieve filters kunnen consumenten de grenzen van hun creativiteit opzoeken zonder dat ze ingewikkelde software of een computer nodig hebben. Deze filters, die we al kennen van de E-30, zorgen voor zeer verrassende effecten. Het pop-art-effect, dat is geïnspireerd op de caleidoscopische kleuren van de pop-art-stroming, zorgt voor rijke schaduwen en geeft de foto’s zo een heel levendig en dynamisch karakter. De soft-focus zorgt juist voor een feeërieke en dromerige sfeer en het pinhole-effect geeft de opnamen iets geheimzinnigs. Het bepalen van het opnamekader is heel eenvoudig met de grote HyperCrystal II LCD van 6,9 cm, die een nog grotere helderheid biedt dan die van de E-420. Dankzij de kijkhoek van 176° kunt u bovendien vanuit vrijwel elke hoek fotograferen. Verder zorgen de Live View-functionaliteit en het contrast-AF**-systeem ervoor dat u het resultaat van uw opname al kunt bekijken nog voordat u de opname ook daadwerkelijk hebt gemaakt. Het beeld op de LCD komt immers precies overeen met de uiteindelijke opname. De gezichtsherkenningstechnologie herkent de gezichten in een compositie en past automatisch de belichting aan, en de schaduwaanpassingstechnologie zorgt voor een goede balans tussen de lichte en donkere delen van een opname. Tot slot staan de 28 opnameprogramma’s, waaronder automatische, halfautomatische en handmatige programma’s, garant voor een optimale veelzijdigheid. Met één druk op de knop de meeste fantastische opnamen – wie wil dat nu niet?

Robuust en betrouwbaar
Olympus heeft de E-450 uitgerust met alle functies en voorzieningen die beginnende fotografen helpen om kwalitatief uitstekende opnamen te kunnen maken. Een goed voorbeeld is de door Olympus ontwikkelde Supersonic Wave-filter, een toonaangevend antistofsysteem dat de beeldsensor van de camera optimaal beschermt tegen de schadelijke gevolgen van stof. Daarnaast biedt de krachtige 10-Megapixel Live MOS-sensor een uitstekende resolutie voor haarscherpe en gedetailleerde opnamen. Deze sensor profiteert ook van de ingebouwde TruePic III+ beeldprocessor, die zorgt voor een zeer getrouwe reproductie, hogere verwerkingssnelheden en minder ruis. De E-450 ondersteunt een repeterende-opnamesnelheid van 3,5 fps bij een volledige resolutie met een buffer voor maximaal 8 RAW-opnamen. De compacte en lichtgewicht E-450 combineert alle voordelen van de Four Thirds-standaard en de meest geavanceerde technologieën van Olympus in een handzaam formaat dat bij iedereen in de smaak valt.

Breed aanbod accessoires
De Olympus E-450 werkt met vrijwel alle E-System-accessoires, zoals 19 objectieven met een brandpuntsafstand van 7 – 300 mm (vergelijkbaar met 14 – 600 mm bij een 35-mm camera) en diverse flitsersystemen. Een ideaal objectief voor deze compacte camera, is bijvoorbeeld het korte en lichtgewicht ZUIKO DIGITAL 25-mm 1:2,8 pancake-objectief (vergelijkbaar met 50 mm bij een 35-mm camera). Deze nieuwste E-System D-SLR-camera kan onder alle omstandigheden zorgen voor een perfecte belichting dankzij de drie draadloze flitsergroepen die we al kennen van de professionele E-3. De E-450 werkt met de FL-50R en FL-36R draadloze flitsers. Bovendien dragen de nieuwe robuuste flitserbeugels van Olympus, zoals de FL-BK04, bij aan een goede belichting en maximale flexibiliteit. Op de handige FL-BKM03 twinflitserbeugel kunnen zelfs twee flitsers worden bevestigd.

Beginnende creatieve fotografen beschikken met de E-450 over alles wat ze van een D-SLR-camera mogen verwachten. De uiterst gebruiksvriendelijke E-450 combineert geweldige Olympus technologieën en E-System-functies zoals de Supersonic Wave-filter en Live View-functie, met artistieke mogelijkheden zoals creatieve filters.
De nieuwe E-450 zal naar verwachting verkrijgbaar zijn vanaf mei 2009.
De Olympus E-450 digitale SLR – belangrijkste kenmerken:

Gebruiksgemak
• Zeer eenvoudige bediening, en direct klaar voor gebruik

Functionaliteit
• Drie creatieve filters
• Verbeterde Live View met contrast-AF, gezichtsherkenning, schaduwaanpassingstechnologie en een faseverschildetectie-AF-systeem
• De Perfect Shot Preview maakt een vergelijking mogelijk van het effect van aanpassingen van verschillende instellingen voordat de opname daadwerkelijk wordt gemaakt
• TruePic III+ beeldprocessor

Draagbaarheid
• Behoort tot de kleinste en lichtste D-SLR-camera’s van dit moment

E-450 – overige kenmerken:
• Live MOS-sensor met 10 Megapixels
• Contrastrijke HyperCrystal II LCD van 6,9 cm met een kijkhoek van 176°
• De originele Supersonic Wave-filter voor bescherming tegen stof
• 28 opnamefuncties (5 belichtingsfuncties, 5 creatieve functies, 18 scèneprogramma’s)
• Ingebouwde flitser (RG12, ISO 100) met een bedieningsfunctie voor een draadloze flitsersynchronisatie
• Draadloze flitsercontrole in max. 3 groepen (er is een apart persbericht verschenen over de FL-50R en FL-36R flitserunits)
• 3,5 fps met een buffer voor max. 9 RAW-opnamen
• ‘One touch’ witbalans
• AE/AF-vergrendelingsfunctionaliteit
• ISO 100 tot 1600 voor een breed bereik
• Voorvertoning scherptediepte
• Digitale ESP met 49 segmenten
• Bracketingfunctie (belichting)
• Uitgebreid informatiescherm met histogram
De E-450 zal naar verwachting tegen eind mei voor de onderstaande prijzen beschikbaar zijn, echter elke dealer is vrij om zijn / haar eigen prijs te bepalen.

E-450 BODY € 449,90
E-450 KIT (incl 14-42 1:3,5-5,6 objectief) € 549,90
E-450 DZK (incl 14-42 1:3,5-5,6 en 40-150 1:4,0-5,6 objectieven) € 649,90

Lees ook:Olympus E-620: veelbelovend!
Lees ook:Nieuw: Olympus PEN E-P2 – tweede digitale PEN
Lees ook:De Olympus Pen: terugkeer van een legende
Lees ook:Olympus E-450: je blijft fotograferen…
Lees ook:Gratis flitser bij Olympus Pen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.