G9 X Mark II: grote sensor in klein cameraatje

Canon doet alvast een duit in het CES-zakje met een aantal nieuwe producten, waaronder diverse compactcamera’s. Daarvan is deze PowerShot G9 X Mark II voor serieuze fotografen het interessantst. Niet dat het zo’n vreselijk geavanceerde camera is, maar eenvoud is juist zijn charme, gecombineerd met z’n fraaie vormgeving en bescheiden afmetingen en gewicht. Grote troef van dit ideale zakcameraatje is de relatief grote 1 inch sensor met 20 megapixels, gekoppeld aan een redelijk lichtsterke 3x zoomlens. Ook aanwezig: een groot aanraakscherm, een ingebouwd flitsertje en uiteraard veel draadloze opties (wifi/NFC/bluetooth). Vergeleken met het oorspronkelijke model is de Canon G9 X Mark II sneller geworden, met name bij serieopnames, en ook de beeldstabilisatie is naar verluidt verbeterd. Geen 4K-video echter. Volgende maand verkrijgbaar in zilver of zwart voor 519 euro.

Lees ook:Canon EOS 6D Mark II en EOS 200D
Lees ook:Edelcompact en bridgecamera van Panasonic
Lees ook:EOS M50 van alle markten thuis
Lees ook:Canon EOS 5D Mark IV met 4K-video
Lees ook:Fujifilm X10: kwaliteit in tijdloos jasje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.