‘Instapbridgecamera’ van Sony met 50x zoom

Hoewel de goedkopere compactcamera op sterven na dood is, valt er nog steeds eer te behalen met een duurdere ‘elitecompact’ of een bridgecamera. De eerste biedt namelijk een beeldkwaliteit waar voorlopig geen smartphone aan kan tippen; de tweede een zoombereik dat de duurste supertele het nakijken geeft. De nieuwe Sony Cyber-shot DSC-HX350 heeft een 50x zoomlens met beeldstabilisatie en een bereik dat omgerekend van 24 tot 1200 mm loopt. De sensor legt 20-megapixelfoto’s vast of Full HD-video. Helaas staat alleen jpeg-formaat op het fotomenu. Naast een kantelbaar scherm is er ook een elektronische zoeker, maar verwacht daarvan gezien de lage resolutie niet te veel. We zien in de gauwigheid geen wifi, en de specslijst laat doorschemeren dat deze camera niet op de veeleisende grootverbruiker is gericht. Wel zijn er diverse handmatige instelmogelijkheden en zou de AF ook goed met bewegende onderwerpen overweg kunnen. De Sony HX350 wordt leverbaar in januari voor een adviesprijs van 450 euro.

Lees ook:Sony breidt NEX-range uit
Lees ook:Na Wuppie nu ook Weppie
Lees ook:Sony Alpha 68 met 4D FOCUS
Lees ook:Panasonic GX80: GX8 krijgt klein broertje
Lees ook:Sony A65 en A77 officieel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.