Compact snelheidsmonster van Sony

Hoewel de Photokina is afgelopen, bleek Sony nog een paar nabrandertjes in voorraad te hebben. De Cyber-shot RX100 V edelcompact verschilt op het eerste gezicht niet zo heel veel van zijn voorganger: 1 inch beeldchip met 20 megapixels en 4K-video, een (omgerekend) 24-70 mm Zeiss-zoomlens plus een uitklapbaar scherm én een listig pop-upzoekertje in een gestroomlijnd jasje. Maar schijn bedriegt, want de RX100 V herbergt een Fast Hybrid AF-systeem dat een razendsnelle automatische scherpstelling belooft, ook bij bewegende onderwerpen. Bovendien zijn serieopnames mogelijk tot maar liefst 24 beelden per seconde in volledige resolutie mét AF-tracking, en dat zo’n zes seconden lang. Het snelheidsmonstertje, dat volgende maand op markt komt, gaat wel tegen de 1200 euro kosten.

Lees ook:Sony RX10 IV nog sneller dan voorganger
Lees ook:Sony A77 II blaast Translucent Mirror-techniek nieuw leven in
Lees ook:Sony NEX-5R met gepimpte sensor
Lees ook:Panasonic GH5: de ultieme MFT-camera?
Lees ook:Panasonic G9 legt lat opnieuw hoger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.