Compact en traditioneel, de DL18-50

Op de markt met een nieuwe gok

Nikon bracht onlangs zijn nieuwe compact camera naar de markt, de Nikon DL18-50. Met 20.8 megapixel en zijn 2,8 keer optische zoom mogelijkheid komt hij goed mee met de concurrentie. De oplettende liefhebbers zullen vast weten dat het alweer een tijdje geleden is dat Nikon met een nieuwe compact camera kwam. Met deze nieuwkomer proberen ze ook gelijk een traditioneel design naar voren te brengen. Traditioneel design, oké, maar we zien natuurlijk ook graag mooie techniek die daarachter schuilt. Onder de kap van de DL18-50 bevind zich een 1 inch BSI CMOS sensor met daarachter een Expeed 6A processor. In combinatie met de 20.8 megapixel is dat dus zeker niet verkeerd. Maar je kan jezelf wel afvragen of de 1 inch sensor goed genoeg is, proefondervindelijk achter komen lijkt de enige manier.

Genoeg te bieden

De Dl18-50 mag dan wel een 1 inch sensor hebben, hij heeft meer te bieden. Zo kan de DL18-50 tot wel 20 frames per seconde fotograferen met volle autofocus en automatische belichting ingeschakeld. En je raadt het wel, dit is natuurlijk op volle resolutie. Over resolutie gesproken, de Dl18-50 kan in Ultra HD 4K opnemen en heeft een HDMI uitgang zodat je gelijk het resultaat kunt terugzien. Een andere mogelijkheid het verbinden van de camera via bluetooth. Zeker mooie aanwinsten maar eigenlijk ook vereiste in de compact camera wereld.

Modern in traditioneel design

Er mag dan wel gekozen zijn voor een traditioneel design, de keuze voor het uitklapbare LCD scherm voelt zeker heerlijk modern aan. Hier waren ze bij cameratools.nl dan ook blij mee. Hier wordt toch nog de moderne kant van de DL18-50 goed zichtbaar. Tel daar het feit van 4x digitale zoom nog bij op, en het kunstje dat deze compact camera maar 360 gram weegt en we kunnen toch tevreden zijn over de algemene prestaties van de DL18-50.