Drie Nikon DL-edelcompacts met 1 inch sensor

Rond de Nikon 1-systeemcamera’s was het de laatste tijd stil, maar nu komt Nikon met een serie edelcompacts (of Premium Compact Camera’s, zoals Nikon het zelf noemt) met relatief grote 1 inch sensor. Deze kan behalve 20,8-megapixelpixelfoto’s (uiteraard ook in raw-formaat) ook 4K-video vastleggen. Een hybride-AF-systeem moet garant staan voor een vlotte scherpstelling. Er komen drie modellen: de DL18-50 (929 euro) heeft een zoomlens met een bereik van omgerekend 18 tot 50 mm en een lichtsterkte van F 1,8 tot F 2,8. De DL24-85 (749 euro) is de allrounder met een zoombereik van 24 tot 85 mm bij een lichtsterkte van eveneens F 1,8 tot F 2,8. Voor beide modellen is een losse elektronische zoeker verkrijgbaar ter aanvulling op het kantelbare aanraakscherm. De DL24-500 (1019 euro) is een bridgecamera met een bereik van 24 tot 500 mm bij een lichtsterkte van F 2,8 tot F 5,6 en een ingebouwde hi-res elektronische zoeker. Alle drie de camera’s ondersteunen de draadloze SnapBridge-technologie en komen in juni op de markt.

Lees ook:Nikon 1 V3: zonder zoeker, met verstelbaar scherm
Lees ook:Leica X Vario (dure) knipoog naar meetzoeker
Lees ook:Panasonic Traveller Zoom met 1 inch sensor
Lees ook:Nikon 16-80 mm voor APS-C
Lees ook:Sony RX10: edelcompact met superzoom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.