Leica X-U onderwatercamera

Met de X-U levert Leica als ik me niet vergis z’n eerste onderwatercamera af. De APS-C-beeldsensor met 16 megapixels en de 23 mm F 1,7 Summilux-lens (vergelijkbaar met een 35 mm bij full-frame) moeten borg staan voor haarscherpe plaatjes. AUDI Design tekende voor het futuristische ontwerp, waarbij naast degelijkheid ook gebruiksgemak hoog in het vaandel staat. De Leica X-U kan een duik aan van vijftien meter diep, maar een dergelijk toestel is natuurlijk ook ideaal voor een tocht door de woestijn of de jungle. De voorverkoopprijs bedraagt zo’n 3300 euro – het blijft tenslotte een Leica!

Lees ook:Olympus Tough! TG-5 tougher dan ooit
Lees ook:Allweathercompact met bluetooth
Lees ook:Onderwaterfotografie voor een prikkie
Lees ook:Olympus TG-Tracker tougher dan Tough
Lees ook:Olympus Tough TG-4 fotografeert ook in raw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.