Canon-compacts voor elke smaak en beurs

Bij Canon een serie nieuwe compactcameraatjes in de populaire prijsklasse, waarmee het merk ook de fotograaf bedient die op z’n/haar smartphone is uitgekeken, maar een edelcompact of systeemcamera een stap te ver vindt. De IXUS 175, 180 en 285 HS zijn strak vormgegeven toestelletjes in flitsende kleurtjes met een 8x tot 12x optische zoomlens. De 180 en 285 HS beschikken ook over Wi-Fi/NFC. Prijzen 110, 160 resp. 220 euro.

De Selphy CP1200 (130 euro) is een compact fotoprintertje voor onderweg. De PowerShot SX420 IS en SX540 HS zijn bridgecamera’s met een gigantisch zoombereik (42x resp. 50x). Ze hebben allebei eveneens Wi-Fi/NFC en ‘intelligente’ beeldstabilisatie, maar een zoeker ontbreekt. Wel krijg je veel zoom voor je geld (270 resp. 380 euro). De nieuwe camera’s worden in februari/maart leverbaar.

Lees ook:600 mm supertele met Canon PowerShot G3 X
Lees ook:Nieuwe modellen van Fujifilm
Lees ook:Twee nieuwe budget-bridgecamera’s van Canon
Lees ook:Canon high-end compact en zoomkampioen
Lees ook:Canon brengt twee nieuwe edelcompacts uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.