Sony’s elitecompact weer helemaal bij de tijd

Ook groot nieuws van Sony, want daar verscheen vandaag tamelijk onverwachts de RX1R II edelcompact. De vaste 35 mm F 2 Zeiss Sonnar-groothoeklens en de full-framesensor zijn gebleven, maar de 42-megapixelsensor is nu dezelfde als die van het topmodel in de A7-systeemcameraserie. Evenals bij sommige Pentax-camera’s kan het anti-aliasingfilter aan of uit worden gezet, al gebruikt Sony blijkbaar een andere techniek. Verder heeft Sony goed naar de kritiek op het oorspronkelijke model geluisterd, want de RX1R II heeft een snellere AF. Een combinatie van fasedetectie- en contrastdetectie-AF (‘Fast Hybrid AF’) moet ervoor zorgen dat de camera ook uit de voeten kan met bewegende onderwerpen. Tevens is de RX1R II uitgerust met een uitschuifbare elektronische zoeker (bij het vorige model was een externe zoeker optioneel) en kan het scherm worden versteld. Wi-Fi en NFC zijn present, maar geen 4K-video (wel Full HD). De Sony RX1R II wordt leverbaar in december voor pakweg 3500 euro.

Lees ook:Sony pakt uit met nieuwe NEX en full-frame compact
Lees ook:Sony NEX-5R met gepimpte sensor
Lees ook:Sony RX10 IV nog sneller dan voorganger
Lees ook:Full-frame systeemcamera’s van Sony
Lees ook:Compact snelheidsmonster van Sony

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.