Canon brengt twee nieuwe edelcompacts uit

Voor fotografen die een compacte camera (al dan niet voor erbij) willen maar geen genoegen nemen met de beeldkwaliteit van de modale compactcamera, brengt Canon een tweetal nieuwe edelcompacts uit met een grotere sensor (1 inch / 20 megapixels). De spiegelreflexachtige PowerShot G5 X is misschien niet moeders mooiste, maar bergt in z’n compacte en lichte jasje een lichtsterke 4,2x zoomlens (omgerekend 24-100 mm, F 1,8 – F 2,8). Ook zijn een alle kanten op verstelbaar aanraakscherm én een hi-res elektronische zoeker, 5-assige beeldstabilisatie (Advanced Dynamic IS), een flitsschoen voor extra licht en natuurlijk Wi-Fi/NFC voorhanden. De Canon PowerShot G5 X wordt in november leverbaar voor een adviesprijs van 789 euro.

Wie een simpel en compact toestelletje zoekt zonder toeters en bellen maar mét de hogere beeldkwaliteit van een grote sensor, zou eens moeten kijken naar de PowerShot G9 X. Deze heeft omgerekend naar full-frame een zoombereik van 28 tot 84 mm, bij een lichtsterkte van F 2 tot F 4,9. Ook hier 5-assige beeldstabilisatie en Wi-Fi/NFC, maar geen elektronische zoeker en het aanraakscherm is niet verstelbaar. De Canon PowerShot G9 X is wel uiterst makkelijk mee te nemen met een gewicht van iets meer dan 200 gram inclusief accu, en het prijskaartje is ook wat vriendelijker (499 euro). Behalve in zilver ook te krijgen in zwart.

Canon introduceerde vandaag ook een nieuw instapmodel systeemcamera: de EOS M10. Daarover straks meer.

Lees ook:600 mm supertele met Canon PowerShot G3 X
Lees ook:PowerShot G1 X Mark III: DSLR-kwaliteit in zakformaat
Lees ook:Canon PowerShot G7 X met 1 inch sensor
Lees ook:Canon’s nieuwe proficompact: betere AF, losse zoeker
Lees ook:Twee turbocompacts van Canon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.