Ricoh GR II: grote sensor in zakformaat

In plaats van je iPhone te pimpen met een cameramodule, kun je natuurlijk ook een handzaam toestel als de Ricoh GR II kopen. Deze nieuwe versie van de Ricoh GR – iedereen is de laatste tijd versie II’s aan het uitbrengen, trouwens – onderscheidt zich voornamelijk van z’n voorganger door de ingebouwde Wi-Fi/NFC. De APS-C-sensor met 16 megapixels en de (omgerekend) 28 mm vaste groothoeklens van topkwaliteit zijn gebleven. Weliswaar allemaal net een maatje minder dan de Leica Q, maar daar is de prijs ook naar: een kleine 800 euro. De Ricoh GR II komt medio volgende maand op de markt.

Lees ook:Ricoh GR II Premium Kit als jubileumeditie
Lees ook:Nieuwe NX-objectieven van Samsung
Lees ook:Drie nieuwe Nikon-groothoeklenzen
Lees ook:Nieuwe camera’s en lens van Fujifilm
Lees ook:Sony showt NEX-F3 en SLT-A37

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.