600 mm supertele met Canon PowerShot G3 X

Wie een compact- of bridgecamera met supertelelens zoekt voor bijvoorbeeld vogelfotografie, kan nu ook terecht in het segment van de 1 inch sensor. Waar de directe concurrentie op 200 mm (Sony) of 400 mm (Panasonic) blijft steken, biedt de nieuwe Canon PowerShot G3 X een zoombereik van omgerekend 24 tot 600 mm bij een lichtsterkte van F 2,8 in de groothoek- tot F 5,6 in de telestand. De lens is uitgerust met 5-assige beeldstabilisatie en de PowerShot G3 X beschikt verder over een groot verstelbaar aanraakscherm met extreem hoge resolutie, Full HD-video, Wi-Fi en NFC. Een elektronische zoeker kan los worden aangeschaft. De 1 inch beeldsensor levert 20 miljoen pixels, terwijl het relatief grote formaat moet zorgen voor een bovengemiddelde beeldkwaliteit. Een pocketcamera is dit uiteraard niet, hoewel de Canon G3 X in vergelijking met z’n directe concurrenten redelijk compact is. Volgende maand verkrijgbaar voor zo’n 900 euro.

Lees ook:Canon PowerShot G7 X met 1 inch sensor
Lees ook:Sony RX10 III: high-end bridgecamera met ultratele
Lees ook:Canon’s systeemcamera heet EOS M
Lees ook:Pentax XG-1: veel zoom voor je geld
Lees ook:Canon brengt twee nieuwe edelcompacts uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.