Superzoom met scherpschuttersvizier

Behalve de OM-D E-M10 en een nieuwe 25 mm F 1,8 standaardlens presenteerde Olympus ook een opvallende superzoomcompact. De SP-100EE heeft een opklapbare vizierzoeker onder de pop-upflitser, en met een zoombereik van maar liefst 50x (omgerekend 24 tot 1200 mm) is dat ook geen overbodige luxe. Anders verdwijnt een klein vogeltje zoals op de bijgaande foto zo uit het zicht. Verder is er behalve een 3 inch lcd-scherm ook een elektronische zoeker aanwezig. Voor Wi-Fi heb je echter een los verkrijgbaar FlashAir-geheugenkaartje nodig. De Olympus SP-100EE gaat 399 euro kosten. Ruige outdoor-types kunnen bij Olympus terecht voor de TG-850 uit de Tough-serie: waterdicht tot 10 meter diep, valbestendig tot meer dan 2 meter én uitgerust met een verstelbaar scherm.

Lees ook:Olympus OM-D E-M10 Mark III ‘ideale reisgenoot’
Lees ook:Fujifilm X30: elektronische zoeker en verstelbaar scherm
Lees ook:Nikon D5500 met verstelbaar aanraakscherm
Lees ook:Prijzen Fujifilm GF-middenformaatsysteem bekend
Lees ook:Fotografische vragen en antwoorden – 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.