Dinsdag compactcameradag bij Olympus

Ook bij Olympus was dinsdag compactcameradag. In de Stylus Tough-serie zagen drie nieuwe modellen het licht, met als kersvers vlaggenschip de TG-2. Deze beschikt over een bijna onverwoestbare behuizing met daarin onder andere een lichtsterk zoomobjectief en gps. De camera wordt eind deze maand leverbaar voor 400 euro. Voor sportieve types die onder iets minder ruige omstandigheden plaatjes schieten, komen er ook twee goedkopere uitvoeringen: de Stylus TG-630 en TG-830.

Ook in de Stylus Traveller-serie drie nieuwe camera’s. Het topmodel de SH-50 beschikt over een aanraakscherm en meerassige beeldstabilisatie, net als de Olympus OM-D, die zelfs bij video garant staat voor een beeld zonder trillingen. De SZ-15 en SZ-16 zijn wat eenvoudigere uitvoeringen. Alle drie de toestellen hebben een 24x zoomlens met een bereik van omgerekend 25 tot 600 mm. De camera’s komen in maart op de markt voor prijzen van 200 tot 300 euro.

Lees ook:Olympus STYLUS 1: edelcompact in OM-D-jasje
Lees ook:Olympus SH-1: een PEN in pocketformaat
Lees ook:Olympus XZ-2 omarmt aanraakscherm
Lees ook:E-P5 nieuw topmodel Olympus PEN-serie
Lees ook:Drie Nikon DL-edelcompacts met 1 inch sensor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.