Canon high-end compact en zoomkampioen

Naast het ‘grote’ cameranieuws zoals de Canon EOS 6D en de Nikon D600 zijn er natuurlijk ook een heleboel aankondigingen van nieuwe compactcamera’s. Daaronder dit tweetal van Canon: de PowerShot G15 en de PowerShot SX50 HS. De G15 volgt de G12 ‘high-end compact’ op. Het verstelbare scherm is weer verdwenen, maar er zitten een nieuwe sensor (CMOS, 12 megapixels) en een lichtsterkere lens (F 1,8 tot 2,8) in, de autofocus werkt sneller en filmen kan nu in ‘Full HD’. De SX50 HS is een bridgecamera met een vooralsnog unieke 50x optische zoom, die omgerekend een bereik van 24 tot 1200 mm overbrugt.

Lees ook:Nieuwe ultrazooms van Olympus en Pentax
Lees ook:Canon G1 X: compact met grote sensor
Lees ook:Twee nieuwe budget-bridgecamera’s van Canon
Lees ook:Canon EOS 80D verlegt de grenzen
Lees ook:Canon showt voorjaarslijn compactsegment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.