Tamron-telezoom voor full-frame en APS-C

Het Tamron-objectief uit de teaser eerder deze week blijkt inderdaad een telezoom. De 70-200 mm F 4 Di VC USD vormt een mooi compromis tussen bereik, hanteerbaarheid en lichtsterkte. Het gewicht bedraagt een schappelijke 850 gram, en de kortste instelafstand is slechts 95 centimeter. Dankzij inwendige zoom veranderen lengte en balans ook bij inzoomen nauwelijks, en de VC-beeldstabilisatie belooft een extra marge van vier stops bij werken uit de hand. Een weerbestendige behuizing en fluorinecoating ontbreken evenmin, en ook de Nikon-versie heeft een elektromagnetisch diafragma. Verkrijgbaar vanaf april met Canon- of Nikon-vatting; op dit moment is nog geen adviesprijs bekend.

Tamron werkt ook aan een 28-75 mm F2,8 met Sony E-vatting, die medio dit jaar moet verschijnen.

Lees ook:Nieuwe Tamron 24-70 mm voor full-frame
Lees ook:Nieuwe Tamron-tele- en groothoekzoom
Lees ook:Twee teles en groothoekzoom van Sigma
Lees ook:Nikon 24-70 mm mét beeldstabilisatie
Lees ook:Ultralichtsterke portrettele van Nikon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.