Superlichtsterke standaardlens van Samyang

Het Koreaanse Samyang veroverde aanvankelijk een marktaandeel met aantrekkelijk geprijsde MF-objectieven. De laatste tijd kwamen daar ook AF- en filmobjectieven bij. De ambities reiken echter verder, getuige de introductie van een nieuw manual focus-objectief in de XP-serie (eXcellence in Performance): de XP 50 mm F 1,2. Met een gewicht van 1200 gram en een prijs van bijna 1000 euro is dit lichtkanon geen allemansvriend. Maar de optische kwaliteit moet zelfs de grootste scherptefanaten tevredenstellen, mede dankzij een constructie met elf lenselementen in acht groepen, waarvan diverse van speciaal glas. Een diafragma met negen lamellen staat garant voor een vloeiende bokeh. De Samyang XP 50 mm F 1,2 wordt begin maart verkrijgbaar met Canon EF-vatting.

Lees ook:AF-reportagegroothoek van Samyang voor Sony
Lees ook:2x teleconverter voor Fujifilm-systeemcamera’s
Lees ook:100 mm macrolens van Samyang
Lees ook:Lichtsterke 35 mm van Samyang voor Sony AF
Lees ook:Samyang introduceert Premium-objectieven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.