Fujifilm brengt X-A5 en compacte kitzoom uit

Door menigeen werd betwijfeld of Fujifilm nog heil zag in de instapmodellen systeemcamera’s uit de X-A-lijn. Ten onrechte, want zojuist kondigde het merk de X-A5 aan: de kleinste en lichtste systeemcamera met kitzoom binnen de reeks. Behalve de conventionele 24-megapixelsensor van APS-C-formaat en het verstelbare aanraakscherm met selfie-stand biedt de X-A5 ook bluetooth én hybride-AF. Vooral met dat laatste zullen veel gebruikers blij zijn, want de contrastdetectie-AF waarmee z’n voorgangers waren uitgerust, was weliswaar heel nauwkeurig maar niet zo goed opgewassen tegen bewegende onderwerpen. De X-A5 kan zelfs in 4K/UHD filmen, zij het slechts met 15 beelden per seconde en maximaal vijf minuten achtereen.

De X-A5 wordt geleverd met een nieuw objectief: de compacte XC 15-45 mm F 3,5-5,6 OIS PZ. Behalve beeldstabilisatie is ook elektronische zoom present. Het bereik is omgerekend naar full-frame 23 tot 69 mm, en de combinatie van body en objectief blijft op de weegschaal net onder de 500 gram steken. De X-A5 wordt volgende maand leverbaar voor een kitprijs van net onder de 600 euro.

Lees ook:Panasonic GH5: de ultieme MFT-camera?
Lees ook:Samsung NX30 en superlichtsterke zoom
Lees ook:Panasonic G9 legt lat opnieuw hoger
Lees ook:Tip van de week: bewegingsonscherpte
Lees ook:Sony A7 III zet evolutie voort

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.